Æbleskiver med kardemomme
Æbleskiver med kardemomme
Ingredienser
300 g hvedemel |
1.5 tsk. kardemomme |
0.5 tsk. vaniljepulver |
1 knivspids salt |
2.5 dl sojayoghurt |
2 dl sojadrik |
100 g rørsukker |
3 spsk. aquafaba |
plantemargarine, til stegning |
Skønne veganske æbleskiver, der spreder hygge og julestemning
Sådan gør du
Start med at blande alle de tørre ingredienser - undtagen 3 spsk. sukker - i en skål.
Tilsæt sojayoghurt og plantemælk lidt efter lidt. Pisk godt igennem med en håndmixer, så dejen bliver luftig. Dejen skal have konsistens som en tyk pandekagedej.
Lad dejen hvile 15 min i køleskabet.
Tag den kolde aquafaba og pisk den sammen med de 3 spsk sukker til en luftig masse. Bland det herefter forsigtigt i massen lige inden bagning.
Opvarm et æbleskivejern og smelt en smule plantesmør i hvert hul.
Fyld hvert hul med dej op til kanten, lad det stege et par minutter ved middel varme og vend dem herefter halvvejs rundt. Efter et par minutter vendes de nu helt og bages færdige.
Serveres med hjemmelavet syltetøj.
Tips & tricks
Dejen kan godt laves dagen før, men hæver ikke helt så meget. Bland evt. de tørre ingredienser sammen og tilføj de våde, den dag det skal bruges.
Har du ikke aquafaba (kikærtevand) kan du også bruge 3 spsk danskvand som ligeledes røres forsigtigt i dejen lige inden den skal bages.