Baguette med havre og ris

Ingredienser

385 g vand
15 g gær
8 g salt
8 g honning
18 g husk
110 g havremel
55 g fuldkornsrismel
55 g boghvedemel
30 g maizena

Sunde, glutenfri baguettes med havremel, rismel og boghvede - de må prøves.

Sådan gør du

  1. Rør vand, gær, salt, honning og husk sammen i en røremaskine i 10 sekunder.

  2. Tilsæt nu de resterende ingredienser, som du har blandet godt sammen inden.

  3. Rør dejen godt igennem.

  4. Beklæd en baguette plade med film, kom dejen på og dæk den til med køkkenfilm igen og sæt dejen til hævning et lunt sted i 1-2 timer.

  5. Bag baguetten i 20 minutter på 250 grader og skru derefter ned på 180 grader. Samlet bagetid er ca. 30-35 minutter.

  6. Lad dem køle helt af på en rist.

Tips & tricks

  • Havremel kan laves ved at blende havregryn meget fint til mel.

  • Kan også koldhæves natten over i køleskab. Tag dem ud af køleskabet ca. 15-20 minutter, før de skal bages.

Serveres med