Blomkålswok

Ingredienser

1 løg
3 fed hvidløg
1 chili, frisk, mild
2 cm ingefær, frisk
2 citrongræs
1 spsk. sojasovs
1 tsk. rørsukker
2 dl kokosmælk
1 blomkål, lille
100 g gulerødder
100 g champignoner
olie
2 spsk. peanutbutter
koriander, frisk

Cremet blomkålssauce med inspiration fra det thailandske køkken

Sådan gør du

  1. Kom løg, hvidløg, chili, ingefær, citrongræs, sojasovs og rørsukker i en blender. Blend det lidt tid og tilsæt herefter ca. 1 dl kokosmælk og blend det igen til det er som en sauce.

  2. Del blomkålen i små buketter og skær gulerødderne i 2-3 cm lange stykker. Skær champignonen i skiver.

  3. Hæld olie i en wok og svits blomkålene, gulerødderne og champignonerne i 1-2 minutter. Rør hele tiden rundt.

  4. Lav et lille ”hul” i midten af blandingen, hvor du hælder saucen i, sammen med resten af kokosmælken. Lad det ”koge” i 1-2 minutter i ”hullet”, inden du blander det hele sammen.

  5. Læg låg på wokken og lad det simre i 6-7 minutter. Tilsæt evt. mere kokosmælk.

  6. Lige inden servering blandes jordnøddesmørret i retten, så det smelter helt. 

    Drys friskhakket koriander over lige inden servering.

Tips & tricks

  • Serveres med ris

Serveres med