Falafler med frisk persille

Ingredienser

250 g kikærter, tørre
2 løg
2 fed hvidløg
0.5 bundt persille
1 tsk. koriander
1 tsk. spidskommen
1 tsk. paprika
1 tsk. salt

Disse falafler må prøves - skønt tilbehør til aftensmaden og så er de helt uden olie

Sådan gør du

  1. Læg kikærterne i blød natten over.

  2. Hæld vandet fra og kog dem indtil de er møre - ca. 1 time.

  3. Hak løg og persillen og pres hvidløgsfeddene.

  4. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend det sammen til en masse.

  5. Rul dem til kugler, læg dem på en bageplade og bag dem i ovnen ved 180 grader i 10-20 min.

Tips & tricks

  • For en lettere og hurtigere version kan anvendes kikærter på dåse - brug da 500 g kikærter

  • Brug evt. en trykkoger for at det går hurtigere med at koge kikærterne.