Foccacia med oliven og rosmarin
Foccacia med oliven og rosmarin
Ingredienser
25 g gær |
4 dl vand |
10 g salt |
1 dl olivenolie |
100 g hvid hvedemel |
400 g speltmel |
1 håndfuld rosmarin |
1 håndfuld oliven |
1 tsk. salt, groft |
Luftig, saftig og sprød Foccacia brød
Sådan gør du
Kom vandet i en skål og opløs gæren heri.
Tilsæt salt og ½ dl olivenolie og rør rundt.
Rør dernæst fuldkornsmelet i skålen lidt ad gangen og ælt den godt, til dejen bliver ensartet, smidig og let klistret (brug gerne en røremaskine).
Læg et klæde over skålen og lad dejen hæve i 40 minutter.
Beklæd en form med bagepapir og dryp ¼ dl (ca. 1 ½ spsk.) i bunden af fadet.
Tilføj oliven til dejen og ælt den forsigtigt igen. Fordel dejen i formen, og tryk den let ud i hjørnerne. Lad dernæst dejen hæve i yderligere 30 minutter.
Forvarm en ovn til 220 grader varmluft.
Dryp de sidste ¼ dl (ca. 1 ½ spsk.) over brødet og drys med rosmarin og flagesalt. Stik dine fingre ned i overfladen af brødet, så du “prikker huller” i overfladen. Det får luften i dejen til at komme op til overfladen, og fordeler olivenolien ned i brødet.
Bag foccaciabrødet i ovnen i cirka 20 minutter, til det er flot hævet og gyldent.