Foccacia med oliven og rosmarin

Ingredienser

25 g gær
4 dl vand
10 g salt
1 dl olivenolie
100 g hvid hvedemel
400 g speltmel
1 håndfuld rosmarin
1 håndfuld oliven
1 tsk. salt, groft

Luftig, saftig og sprød Foccacia brød

Sådan gør du

  1. Kom vandet i en skål og opløs gæren heri.

  2. Tilsæt salt og ½ dl olivenolie og rør rundt.

  3. Rør dernæst fuldkornsmelet i skålen lidt ad gangen og ælt den godt, til dejen bliver ensartet, smidig og let klistret (brug gerne en røremaskine).

  4. Læg et klæde over skålen og lad dejen hæve i 40 minutter.

  5. Beklæd en form med bagepapir og dryp ¼ dl (ca. 1 ½ spsk.) i bunden af fadet.

  6. Tilføj oliven til dejen og ælt den forsigtigt igen. Fordel dejen i formen, og tryk den let ud i hjørnerne. Lad dernæst dejen hæve i yderligere 30 minutter.

  7. Forvarm en ovn til 220 grader varmluft.

  8. Dryp de sidste ¼ dl (ca. 1 ½ spsk.) over brødet og drys med rosmarin og flagesalt. Stik dine fingre ned i overfladen af brødet, så du “prikker huller” i overfladen. Det får luften i dejen til at komme op til overfladen, og fordeler olivenolien ned i brødet.

  9. Bag foccaciabrødet i ovnen i cirka 20 minutter, til det er flot hævet og gyldent.