Fredsfisk

Ingredienser

2 pastinakker
0.75 dl kikærtemel
1 dl vand
pankorasp
1 tsk. paprika
1 knivspids muskat
olie
salt

Pastinak forklædt i rasp - en fredsfisk. Lækker på rugbrød med remoulade eller til kartofler og persillesovs.

Sådan gør du

  1. Start med at skrælle pastinakkerne og skær dem i skiver af ca. 1 cm tykkelse.

  2. Kom dem i en gryde og kog dem i ca. 3-4 minutter, så der er bid i dem. Lad dem herefter dryppe af.

  3. Bland kikærtemel og vand, så der ikke er klumper i og det har tykkelse af pandekagedej.

  4. Bland pankoraspen med paprika, muskatnød og godt med salt.

  5. Vend nu pastinakkerne først i melblandingen og herefter i raspen.

  6. Steg dem til slut på en pande i lidt olie.

Tips & tricks

  • Er du ikke vild med pastinak? Prøv dem alligevel - eller prøv med søde kartofler, aubergine eller knoldselleri.

  • For en mere fedtfattig version kan de bages i ovnen ved 200 grader i 17-18 minutter. Dryp lidt olie på den og vend dem gerne midtvejs.

  • For luksusudgaven af fredsfisk kan de dobbeltpaneres.

Serveres med