Fredsfisk
Fredsfisk
Ingredienser
2 pastinakker |
0.75 dl kikærtemel |
1 dl vand |
pankorasp |
1 tsk. paprika |
1 knivspids muskat |
olie |
salt |
Pastinak forklædt i rasp - en fredsfisk. Lækker på rugbrød med remoulade eller til kartofler og persillesovs.
Sådan gør du
Start med at skrælle pastinakkerne og skær dem i skiver af ca. 1 cm tykkelse.
Kom dem i en gryde og kog dem i ca. 3-4 minutter, så der er bid i dem. Lad dem herefter dryppe af.
Bland kikærtemel og vand, så der ikke er klumper i og det har tykkelse af pandekagedej.
Bland pankoraspen med paprika, muskatnød og godt med salt.
Vend nu pastinakkerne først i melblandingen og herefter i raspen.
Steg dem til slut på en pande i lidt olie.
Tips & tricks
Er du ikke vild med pastinak? Prøv dem alligevel - eller prøv med søde kartofler, aubergine eller knoldselleri.
For en mere fedtfattig version kan de bages i ovnen ved 200 grader i 17-18 minutter. Dryp lidt olie på den og vend dem gerne midtvejs.
For luksusudgaven af fredsfisk kan de dobbeltpaneres.