Fuldkornsbrød med havre og hirse

Ingredienser

500 ml vand
125 g havre, hele
125 g hirse
2 kg fuldkorns hvedemel
3 spsk. sesamfrø
3 spsk. hørfrø
2 spsk. salt
20 g gær
1125 ml vand

Brødet bliver lækkert med havre og hirse - både i smag og konsistens

Sådan gør du

  1. Start med at skylle hirsen i varmt og koldt vand skiftevis - gentag 3 gange.

  2. Det første vand i opskriften bringes i kog. Kom havren og hirsen i og læg låg på.

  3. Efter 2 minutters kogetid slukkes for pladen. Men lad gryden stå på den varme plade i mindst 30 min. eller natten over.

  4. Skal afkøles inden videre brug.

  5. Bland nu resten af ingredienserne sammen til en dej.

  6. Dejen æltes i 20 min i hånden eller i 10 min i en røremaskine.

  7. Stilles til hævning et varmt sted i 90 min.

  8. Del dejen i 4 dele og kom den i smurte brødforme og lad dem hæve igen i 20 min – læg et viskestykke over formene.

  9. Bages i 50 min. ved 180°C varmluft. Brødene er færdige, når de lyder hule, når du banker på dem i bunden.

Tips & tricks

  • For variation kan prøves fuldkornsspeltmel

Serveres med