Glutenfri havreboller med græskarkerner

Ingredienser

65 g havre, hele, glutenfri
250 g havremel, glutenfri
75 g boghvedemel
75 g majsmel
20 g husk
600 ml vand
10 g salt
6 g gær, glutenfri
65 g græskarkerner

Prøv disse glutenfri boller til morgenmad eller tag dem med på en hyggelig picnic

Sådan gør du

  1. Start med at koge havrekernerne møre i letsaltet vand. Det tager ca. 20 minutter. Hæld vandet fra.

  2. Gør en kvadratisk form på ca. 20x20 cm med mindst 6 cm kant klar ved at fore den med film.

  3. Bland de tre slags mel, så du har det klar.

  4. Pisk gæren ud i det lunkne vand.

  5. Tilsæt salt og loppefrøskaller, pisk i 10 sekunder, og pisk herefter straks melblandingen, havrekernerne og de fleste af græskarkernerne i. Pisk dejen godt igennem, så der ikke er klumper i. Det bedste er at bruge en røremaskine.

  6. Hæld dejen i formen, og glat overfladen med en våd gummispartel eller hånd.

  7. Dæk formen med film eller et låg, så der er plads til at dejen kan hæve, og lad den stå på køkkenbordet i 2 timer.

  8. Lad derefter dejen hæve i køleskabet i 8-24 timer.

  9. Varm ovnen op til 250 grader. Drys lidt majsmel på bordet og hæld dejen ud på dette. Skær dejen i firkantede boller med en spartel/køkkenkniv. Pynt med græskarkerner på toppen.

  10. Bag dem ved 250 grader i 10 min, skru ned på 180 grader til de er flotte mørkebrune og føles lette, ca. 40 minutter.

Serveres med