Glutenfrit trekornsbrød

Ingredienser

1 dl husk
9 dl vand
10 g gær
1 tsk. havsalt
0.5 dl nødder
1 tsk. honning
1 tsk. citronsaft
50 g boghvede, knækket
100 g quinoaflager
100 g hirsemel
200 g rismel
200 g boghvedemel

Lækkert glutenfrit brød med masser af boghvede, hirse og quinoa

Sådan gør du

  1. Vand og HUSK røres grundigt sammen i mindst 5 min i røremaskinen eller med en håndmikser, så fibrene gelerer.

  2. Mal nødderne til mel imens.

  3. Gær, salt, malede nødder, honning, citronsaft, knækket boghvede og quinoaflagerne tilsættes, mens der stadig røres.

  4. Til slut kommes rismel og boghvedemel i, men kun lidt ad gangen, til konsistensen er tilfredsstillende, det vil sige ikke for blød og klistret, men heller ikke alt for fast. Dejen må gerne røres ca. 10 min.

  5. Lad dejen stå og hæve i mindst 20 min.

  6. Bages ved 175-180° grader i 1 time.

Tips & tricks

  • Smager bedst på andendagen og er særlig lækkert, når det bliver ristet.

Serveres med