Grønkålssalat med granatæble og avokado

Ingredienser

1 dl valnødder
1 spsk. honning
250 g grønkål
2 avokadoer
1 granatæble
2 bladselleri
2 håndfuld vindruer

Dressing

1 citron
2 spsk. olivenolie
urtesalt

Sprød grønkålssalat med granatæble, avokado og honningristede valnødder

Honningristede Valnødder

  1. Rist nødder og honning i et lille gryde, indtil honningen bliver svagt gyldenbrun.

  2. Tilsæt lidt vand, rør rundt og afkøl herefter nødderne på et stykke bagepapir.

Grønkålssalat

  1. Grønkål vaskes grundigt, rystes fri for vand og hakkes fint.

  2. Kerner frigøres fra granatæblet og avokado skrælles og skæres i små tern.

  3. Bladselleri skæres i meget fine stykker og vindruerne halveres.

  4. Bland det hele sammen i en skål.

Dressing

  1. Press citronen og fjern kerner, så både saft og frugtkød kan bruges. Hæld over salaten. 

  2. Hæld også lidt olivenolie og urtesalt over salaten og smag til efter, der er rørt godt rundt.

Tips & tricks

  • For en sundere version kan olien udelades.