Broccoli og tofu i rød karry

Tofu

200 g tofu
1 fed hvidløg
olie
1 tsk. limesaft
1 tsk. chilisovs
salt

Grøntsager

½ broccoli
½ squash
½ peberfrugt, gul
2 forårsløg
1 rødløg
100 g bønnespirer

Krydderiblandingen

1 tsk. rød karrypasta
olie
2 fed hvidløg
2 dl kokosmælk
1 knivspids rørsukker
1 tsk. limesaft
1 tsk. tamarindpasta
1 spsk. sojasovs

Lækker fyldig thailandsk inspireret wok med tofu og grøntsager i smagsfuld rød karry

Tofu

  1. Skær tofuen i tern og skær hviløget i skiver.

  2. Svits hvidløget et lille minut i olien, tilsæt limesaft og chilisovs og rør rundt.

  3. Tilsæt tofuternene samt lidt salt og steg det i ca. 5 min. Lad det stå og trække i ca. 15 min.

Grøntsager og krydderiblanding

  1. Del broccoli i små buketter, skær squash og peberfrugt i tynde strimler. Skær forårsløg på tværs i mellem-tykke skiver og skær rødløget i både. Vask bønnespirerne, så alt er forberedt.

  2. Varm olien op i en wok eller pande og svits den røde karrypasta i ca. 1 minut. Kom hvidløgene i og svits med et øjeblik.

  3. Kom grønsagerne i og rør godt rundt i ca. 2 minutter.

  4. Lav et lille ”hul” i midten af blandingen og hæld kokosmælken, rørsukker, limesaft samt tamarinpastaen deri. Rør forsigtigt i ”hullet” og lad den koge. Når det koger kan det hele blandes sammen.

  5. Lad det simre i 3-5 minutter. Smag til med sojasovs.

  6. Kom til sidst den svitsede tofu ovenpå og server med fuldkornsris.

Serveres med