Broccoli og tofu i rød karry
Broccoli og tofu i rød karry
Tofu
200 g tofu |
1 fed hvidløg |
olie |
1 tsk. limesaft |
1 tsk. chilisovs |
salt |
Grøntsager
½ broccoli |
½ squash |
½ peberfrugt, gul |
2 forårsløg |
1 rødløg |
100 g bønnespirer |
Krydderiblandingen
1 tsk. rød karrypasta |
olie |
2 fed hvidløg |
2 dl kokosmælk |
1 knivspids rørsukker |
1 tsk. limesaft |
1 tsk. tamarindpasta |
1 spsk. sojasovs |
Lækker fyldig thailandsk inspireret wok med tofu og grøntsager i smagsfuld rød karry
Tofu
Skær tofuen i tern og skær hviløget i skiver.
Svits hvidløget et lille minut i olien, tilsæt limesaft og chilisovs og rør rundt.
Tilsæt tofuternene samt lidt salt og steg det i ca. 5 min. Lad det stå og trække i ca. 15 min.
Grøntsager og krydderiblanding
Del broccoli i små buketter, skær squash og peberfrugt i tynde strimler. Skær forårsløg på tværs i mellem-tykke skiver og skær rødløget i både. Vask bønnespirerne, så alt er forberedt.
Varm olien op i en wok eller pande og svits den røde karrypasta i ca. 1 minut. Kom hvidløgene i og svits med et øjeblik.
Kom grønsagerne i og rør godt rundt i ca. 2 minutter.
Lav et lille ”hul” i midten af blandingen og hæld kokosmælken, rørsukker, limesaft samt tamarinpastaen deri. Rør forsigtigt i ”hullet” og lad den koge. Når det koger kan det hele blandes sammen.
Lad det simre i 3-5 minutter. Smag til med sojasovs.
Kom til sidst den svitsede tofu ovenpå og server med fuldkornsris.