Grøntsags-linsesuppe
Grøntsags-linsesuppe
Ingredienser
2.5 dl røde linser |
1 l vand |
2 spsk. grøntsagsbouillon |
1 løg |
1 dl porre |
1 dl knoldselleri |
0.5 dl gulerødder |
3 fed hvidløg |
4 spsk. tomatpuré |
2 tsk. spidskommen |
1 spsk. basilikum |
1 spsk. gurkemeje |
400 ml kokosmælk |
Dejlig, fyldig suppe til en kold aften
Sådan gør du
Start med at hakke løget fint og skær porrer, selleri og gulerødder i små stykker.
Skyl herefter de røde linser grundigt.
Kom nu alle ingredienserne, undtagen kokosmælk, i en gryde og kog til linserne er møre, ca. 15 min.
Når suppen er færdigkogt kommes kokosmælken i til sidst.
Serveres med brød til.
Tips & tricks
Hvis man ønsker det kan man bruge en stavblender til at gøre suppen mere jævn
For en mindre fed version af suppen kan du halvere kokosmælken
Prøv at erstatte gurkemejen med 2 tsk. ingefær
Grøntsagerne, porrer, knoldselleri og gulerødder kan varieres alt efter, hvad du kan lide eller har.