Grøntsags-linsesuppe

Ingredienser

2.5 dl røde linser
1 l vand
2 spsk. grøntsagsbouillon
1 løg
1 dl porre
1 dl knoldselleri
0.5 dl gulerødder
3 fed hvidløg
4 spsk. tomatpuré
2 tsk. spidskommen
1 spsk. basilikum
1 spsk. gurkemeje
400 ml kokosmælk

Dejlig, fyldig suppe til en kold aften

Sådan gør du

  1. Start med at hakke løget fint og skær porrer, selleri og gulerødder i små stykker.

  2. Skyl herefter de røde linser grundigt.

  3. Kom nu alle ingredienserne, undtagen kokosmælk, i en gryde og kog til linserne er møre, ca. 15 min.

  4. Når suppen er færdigkogt kommes kokosmælken i til sidst.

  5. Serveres med brød til.

Tips & tricks

  • Hvis man ønsker det kan man bruge en stavblender til at gøre suppen mere jævn

  • For en mindre fed version af suppen kan du halvere kokosmælken

  • Prøv at erstatte gurkemejen med 2 tsk. ingefær

  • Grøntsagerne, porrer, knoldselleri og gulerødder kan varieres alt efter, hvad du kan lide eller har.

Serveres med