Grundsovs med cashewnødder
Grundsovs med cashewnødder
Ingredienser
5 dl vand |
1.5 dl cashewnødder |
2 spsk. rismel |
1 tsk. grøntsagsbouillon |
1 tsk. havsalt |
plantemælk |
Kom persille i, tomatpuré, gurkemeje eller spinat - og du har en sovs, der passer til enhver anledning
Sådan gør du
Alt blendes godt i en blender. Det smager bedst, hvis vandet er kogevand fra kogte grøntsager - ellers skal der evt. tilføjes mere bouillon.
Koges op i en kasserolle under konstant omrøring.
Når det tykner, kan konsistensen altid gøres tyndere ved at tilsætte lidt ekstra neutral plantedrik eller vand.
Se under tips, hvad du kan komme i denne grundsovs.
Tips & tricks
Variationer:
Persillesovs: Kom hakket persille i til sidst
Rød sovs: Kom tomatpuré i for at farve den rød
Gul sovs: Kom gurkemeje i for at farve den gul – ligner karrysovs.
Spinatsovs: start med at svitse nogle løg i vand og sojasovs og tilsæt derefter den blendede masse. Kom frossen storbladet spinat i til sidst.