Grundsovs med cashewnødder

Ingredienser

5 dl vand
1.5 dl cashewnødder
2 spsk. rismel
1 tsk. grøntsagsbouillon
1 tsk. havsalt
plantemælk

Kom persille i, tomatpuré, gurkemeje eller spinat - og du har en sovs, der passer til enhver anledning

Sådan gør du

  1. Alt blendes godt i en blender. Det smager bedst, hvis vandet er kogevand fra kogte grøntsager - ellers skal der evt. tilføjes mere bouillon.

  2. Koges op i en kasserolle under konstant omrøring.

  3. Når det tykner, kan konsistensen altid gøres tyndere ved at tilsætte lidt ekstra neutral plantedrik eller vand.

  4. Se under tips, hvad du kan komme i denne grundsovs.

Tips & tricks

  • Variationer:

    Persillesovs: Kom hakket persille i til sidst

    Rød sovs: Kom tomatpuré i for at farve den rød

    Gul sovs: Kom gurkemeje i for at farve den gul – ligner karrysovs.

    Spinatsovs: start med at svitse nogle løg i vand og sojasovs og tilsæt derefter den blendede masse. Kom frossen storbladet spinat i til sidst.

Serveres med