Havreflutes
Havreflutes
Ingredienser
1 l havredrik |
25 g gær |
2 tsk. honning |
1 spsk. salt |
2 dl hørfrø |
3 dl fuldkorns speltmel |
8 dl havregryn |
8.5 dl hvedemel |
Lækre grove koldhævede flutes med sprød skorpe og saftig midte.
Sådan gør du
Opløs gær og honning i havremælken. Under omrøring tilsættes salt, let malede hørfrø, fuldkorns speltmel og havregryn.
Hvedemel tilsættes lidt af gangen, mens der røres. Skålen dækkes med film eller låg og sættes til koldhævning i køleskab 8 - 24 timer.
Tænd ovnen på 230°C og tag dejen ud af køleskabet. Form flutes og læg dem på bagepapir. For at lette processen skylles hænderne i vand mellem hvert flute. Efterhæves under et klæde i ca. 20 min. Drys med kerner efter eget valg - se tips.
Bages i ca. 22-25 min. til de er gyldne og sprøde. Der sættes et lille fad med kogende vand i bunden af ovnen, mens de bager.
Tips & tricks
For at lave et smukt mønster på flutene, brug da et stykke bagepapir, der holdes på skrå af flutet. Drys nu med fx blå birkes. Vend papiret modsat, så de blå birkes dækkes og drys fx hvide sesamfrø på den anden halvdel af flutet.
Serveres til en lækker suppe
Fryseegnet