Hindbær Cheesecake
Hindbær Cheesecake
Kiksebund
200 g digestive |
100 g smørbar |
1 tsk. salt |
Citronmousse
200 g cashewnødder |
120 g kokosmælk |
100 g agavesirup |
1 dl sojafløde |
1.5 dl vand |
1 tsk. agar agar |
1 dl citronsaft |
½ citronskal |
1 tsk. vaniljesukker |
Hindbær gele
300 g hindbær, frosne |
1.5 dl vand |
3 spsk. agavesirup |
1 tsk. agar agar |
Forfriskende vegansk hindbær cheesecake med sprød kiksebund, citronmousse og lækker hindbær gelé
Kiksebund
Smelt plantesmørret i en gryde ved lav varme.
Knus digestive-kiks ved at komme dem i en frysepose og bank dem i stykker eller blend dem et kort øjeblik i blenderen.
Hæld de knuste kiks i en skål, tilsæt det smeltede plantesmør og salt og rør det hele godt sammen.
Beklæd springformen med bagepapir i bunden.
Fordel kiksemassen i bunden af en springform og mas det ud til kanten.
Sæt kiksebunden på køl i ca. 10 min.
Citronmousse
Læg cashewnødderne i blød i varmt vand i ca. 15 min før brug - det gør, at cashewnødderne er nemmere at blende.
Dræn herefter cashewnødderne for vand og blend dem.
Tilføj kokosmælk, agavesirup og sojafløde.
Blend massen til den er ensartet og helt fin cremet.
Kog vandet i en gryde og tilføj agar agar og lad det koge i ca. 30 sek. Rør rundt med et piskeris, mens det koger.
Tilføj resten af ingredienserne til massen i blenderen samt vandet med agar agar og blend igen til en ensartet cremet masse.
Hæld moussen over kiksebunden og stil på køl i 1–2 timer.
Hindbær gele
Kom de frosne hindbær, vand og agavesirup i en gryde. Lad det koge lidt, indtil hindbærerne er tøet helt op.
Kom det gennem en si for at fjerne kernerne.
Hæld væsken tilbage i gryden og tilføj agar agar.
Lad det hele koge op igen under omrøring. Skal koges minimum 1 minut, for at agar agaren virker.
Fordel det fyldende gele forsigtigt over citronmoussen, som skal være helt kold og stil kagen på køl igen. Lad det køle helt af i køleskabet, før det er klar til servering 1-2 timer senere.
Tips & tricks
For en glutenfri version kan du bruge glutenfri digestive kiks