Hindbæryoghurt
Hindbæryoghurt
Ingredienser
1 dl cashewnødder |
2.5 dl ris, fuldkorn |
400 g hindbær |
2.5 spsk. agavesirup |
5 dl sojadrik |
2.5 tsk. citronsaft |
salt |
Planteyoghurt på base af ris med hindbær
Sådan gør du
Denne opskrift fungerer bedst, hvis du har gemt rester af ris i fryseren. Alternativt kan risene koges ekstra længe - ca. 45-60 min. i letsaltet vand.
Har risene været i fryseren skal de lige koges op i 5 minutter før brug.
Start med at blende cashewnødderne til fint mel. Kom herefter ris, hindbær, agavesirup, halvdelen af sojamælken og salt i blenderen og blend til en cremet masse. Tilsæt mere sojamælk for ønsket konsistens.
Citron tilsættes til sidst og der blendes kort igen. Citronen gør det ekstra tykt, så sørg for at have den en anelse tyndere i konsistens end det, du ønsker.
Stilles på køl indtil brug, gerne natten over.
Tips & tricks
Serveringstip: Serveres med havregryn, müsli eller frisk frugt.
Prøv med andre bær som jordbær eller brombær.