Hindbærmoussekage

Kagebund

2.5 dl mandler
1.5 dl havregryn
1.5 spsk. carob pulver
1 tsk. vaniljesukker
15 dadler

Mousse

250 g hindbær, frosne
2 spsk. rørsukker
2 tsk. agar agar
250 ml sojapiskefløde

Lækker og smuk hindbærmoussekage med bund af carob og mandler

Kagebund

  1. Kom mandler, havregryn, carobpulver og vaniljepulver i blenderen og mal det fint.

  2. Kom dadlerne i uden sten og blend igen til en fin ensartet masse.

  3. Kom bagepapir på en springform-bund (ca. 20 cm.). Fordel dejen i springformen med fingrene. Lad den stå til moussen er klar.

Mousse

  1. Put de frosne hindbær i en gryde, og lad dem tø op ved svag varme under omrøring. Skru op for varmen, når hindbærene er begyndt at tø op.

  2. Tilsæt agar agar og sukker. Lad det koge i 2-3 minutter, imens du rører rundt (det er vigtigt, at massen kommer op at koge, for at agar agar kommer til at virke).

  3. Sæt hindbærmassen til side og pisk sojapiskefløden i en skål. Pisk flødeskummet helt stift. Tager omkring 5 min.

  4. Bland derefter flødeskummet lidt af gangen i den lune hindbærmasse.

  5. Kom hindbærmoussen ovenpå kagebunden og kom den i køleskabet i 6-8 timer eller mere. Server kagen kold og gerne pyntet med friske bær eller blomster.

Tips & tricks

  • Andre bær kan også anvendes

  • Kan fryses