Kartoffelbrød med brun hirse
Kartoffelbrød med brun hirse
Ingredienser
2.5 kg fuldkornsmel |
100 g hirse, brun |
6 tsk. havsalt |
21 g tørgær |
1 l vand |
5 kartofler, kogte |
1 spsk. honning |
2 spsk. sesamfrø |
2 spsk. græskarkerner |
2 spsk. hørfrø |
2 spsk. solsikkekerner |
Kartoflerne i dette brød gør det lækkert og den brune hirse giver en god smag
Sådan gør du
Før du starter, skal kartoflerne være kogte og afkølet.
Lad vandet være lunkent og ælt det hele til en god dej. Helst i en røremaskinen i mindst 20 min.
Lad dejen hæve på et varmt sted i 20 min.
Formes til 4 brød og kom dem i formene.
Læg et viskestykke hen over brødet og lad dem igen hæve i 20 min.
Brødene bages ved 175° grader i 1 time.
Tips & tricks
Disse brød kan også laves til boller. Bollerne bages ved 175° grader i 20 min.
Brun hirse kan erstattes med havremel