Kartoffelsalat med asparges

Kartoffelsalat

1 kg kartofler, nye danske
250 g grønne asparges
100 g salat, blandet
salt

Dressing

2 spsk. olivenolie
1 spsk. agavesirup
2 spsk. citronsaft
salt

Topping

1 bundt dild, frisk
80 g cashewnødder

Nyd smagen af nye danske kartofler med årstidens asparges og frisk salat.

Sådan gør du

  1. Kog kartoflerne i let saltet vand i ca. 5 min. Sluk for varmen og lad dem stå yderligere 10-15 min, til de er tilberedt. Hæld vandet fra og stil kartoflerne til afkøling.

  2. Cashewnødderne ristes i ovnen i 20 min. ved 150 grader til de er gyldne. Hak groft. 

  3. Halver kartoflerne.

  4. Knæk aspargesene og skær dem i stykker på ca. 3-4 cm. Damp dem i 1 min. 

  5. Salaten hakkes groft.

  6. Alle ingredienserne til dressingen piskes sammen og smages til. 

  7. Anret kartoffelsalaten ved at blande kartofler, asparges og salat med dressingen. Drys cashewnødder og friskhakket dild over salaten. 

Tips & tricks

  • Serveres fx med grøntsagsfrikadeller eller grove flutes.

  • Cashewnødder kan erstattes af 40 g ristede pinjekerner. 

Serveres med