Kartoffelsalat med cashew-risdressing

Ingredienser

700 g kartofler
1 bundt purløg
0.5 dl cashewnødder
2.5 dl fuldkornsris, kogte
2.25 dl sojadrik
1 tsk. honning
0.75 tsk. havsalt
1 tsk. urtesalt
3 spsk. citronsaft
0.25 dl sojafløde

Dette er en enkel kartoffelsalat, der er let at lave til en god sommeraften

Sådan gør du

  1. Start med at koge kartoflerne i god tid, så de er helt afkølede til serveringen.

  2. Risene kan enten koge i 45-60 min eller de kan være forkogt og lagt i frysen - en rest fra tidligere. Hvis risene er fra fryseren koges de op i 5 min.

  3. Cashewnøddernes blendes til mel.

  4. De opvarmede ris og sojamælk tilsættes og der blendes indtil en cremet masse er opnået.

  5. Øvrige ingredienser tilsættes undtagen citronsaften og det hele blendes sammen.

  6. Når det hele er blendet godt sammen tilsættes citronsaften og der blendes 2 sek. Herefter afkøles dressingen i køleskabet.

  7. Kartoflerne skæres i tern og blandes med fintskåret purløg og dressingen.

Serveres med