Koldthævede speltboller
Koldthævede speltboller
Ingredienser
6 dl vand, koldt |
25 g gær |
1.5 tsk. salt |
2 dl havregryn |
4.5 dl fuldkorns speltmel |
4 dl hvedemel |
Super nemme og hurtige fuldkorns speltboller med fugtig krumme og sprød skorpe.
Sådan gør du
Kom vandet i en skål og opløs gæren heri. Resten af ingredienserne tilsættes og røres sammen til en dej (der skal ikke æltes).
Sæt låg eller plastfolie over skålen og lad dejen hæve 6-24 timer i køleskabet.
Når bollerne skal bages, stilles skålen med dej på køkkenbordet, mens ovnen varmes op til 250°C (alm. ovn).
Når ovnen er varm, “klattes” bollerne ud på bagepapir med en ske (drys evt. med kerner både under og ovenpå bollerne).
Bages straks (uden at efterhæve) i 20 min. på midterste rille til bollerne er sprøde og mørke. Køles af på en rist uden at dække med klæde for at bevare sprødheden.
Tips & tricks
Disse boller egner sig til at fryse ned. Når de skal varmes igen, skylles de under vandhanen med lidt vand og varmes i ovnen.