Koldthævede speltboller

Ingredienser

6 dl vand, koldt
25 g gær
1.5 tsk. salt
2 dl havregryn
4.5 dl fuldkorns speltmel
4 dl hvedemel

Super nemme og hurtige fuldkorns speltboller med fugtig krumme og sprød skorpe.

Sådan gør du

  1. Kom vandet i en skål og opløs gæren heri. Resten af ingredienserne tilsættes og røres sammen til en dej (der skal ikke æltes).

  2. Sæt låg eller plastfolie over skålen og lad dejen hæve 6-24 timer i køleskabet. 

  3. Når bollerne skal bages, stilles skålen med dej på køkkenbordet, mens ovnen varmes op til 250°C (alm. ovn). 

  4. Når ovnen er varm, “klattes” bollerne ud på bagepapir med en ske (drys evt. med kerner både under og ovenpå bollerne).

  5. Bages straks (uden at efterhæve) i 20 min. på midterste rille til bollerne er sprøde og mørke. Køles af på en rist uden at dække med klæde for at bevare sprødheden.

Tips & tricks

  • Disse boller egner sig til at fryse ned. Når de skal varmes igen, skylles de under vandhanen med lidt vand og varmes i ovnen. 

Serveres med