Let rugbrød uden surdej
Let rugbrød uden surdej
Ingredienser
500 g rugmel |
250 g rugkerner, skårne |
100 g fuldkorns hvedemel |
125 g hvedemel |
100 g solsikkekerner |
50 g hørfrø |
2 tsk. tørgær |
2.5 tsk. havsalt |
4 dl vand |
6.5 dl sojayoghurt |
1 spsk. honning, flydende |
solsikkekerne, til at drysse på brødet |
birkes, til at drysse i formen |
Rugbrød uden surdej, der er nem og hurtig at lave og stadig smager lidt af surdej.
Sådan gør du
Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
Tilsæt de våde ingredienser og bland det godt sammen.
Sæt låg over og lad det stå på køkkenbordet natten over (ca. 8 timer).
Næste dag smøres en stor rugbrødsform (3 L) med plantebaseret smør og der drysses birkes i formens bund og langs kanterne.
Hæld dejen i formen og gør den helt flad med en våd hånd. Lad den stå og efterhæve under et klæde ca. 45 min.
Ovnen varmes op til 220 grader. Når brødet sættes ind skrues straks ned til 180 grader og brødet bages ca. 1,5 timer, til det har en kernetemperatur på min. 97 grader.
Køles helt af på en rist inden det skæres op og serveres.