Linsedelle med græskarkerner

Ingredienser

2 dl røde linser
4 dl vand
2 løg
3 fed hvidløg
1 grøntsagsbouillonterning
1 dl græskarkerner
1 dl havregryn
1 dl havremel
1 tsk. spidskommen
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. koriander, stødt
salt

Lækre og sunde linsedeller fyldt med proteiner og kerner

Sådan gør du

  1. Start med at koge linserne i 4 dl letsaltet vand ca. 20 min. 

  2. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

  3. Hak og svits løgene sammen med bouillonterningen.

  4. Tilsæt de hakkede hvidløg og krydderierne. Svits 1-2 minutter.

  5. Blend eller hak groft græskarkerner og havregryn. 

  6. Bland alle ingredienserne sammen i en skål, smag til med lidt salt og lad linsefarsen hvile 5-10 min. 

  7. Form dejen til små frikadeller og bag dem i ovnen i 20 minutter.

Tips & tricks

  • Krydderierne kan varies efter, hvad linsedellerne skal anvendes til.

    Prøv fx

    friske eller tørrede krydderurter

    paprika og chili

    garam masala

Serveres med