Lun pastasalat med sødekartofler

Pastasalaten

300 g fuldkornspasta
400 g grønne bønner
600 g søde kartofler
1 spsk. olivenolie
salt
pinjekerne

Rød pesto

75 g soltørrede tomater
75 g tomater
55 g mandler
0.5 spsk. citronsaft
0.5 fed hvidløg
1 håndfuld basilikum, frisk
salt

Ekstra lækker pastasalat - lun med bagte sødekartofler, pinjekerner og grønne bønner.

Pastasalaten

  1. Den søde kartoffel skrælles og skæres i tern. Vendes i olivenolien og bages ved 200 grader varmluft i ca. 35 min. til de er gyldne og møre. Drysses med lidt salt.

  2. Pastaen koges i saltet vand. Vandet hældes fra og pastaen blandes med pestoen - se opskrift længere nede.

  3. Bønnerne dampes/koges, til de er møre, men stadig bevarer den grønne farve.

  4. Pinjekernerne ristes på en tør pande til de er gyldne.

  5. Bønner, bagte søde kartofler og pinjekerner blandes med pastaen. Pastasalaten serveres straks med fx en kogt majskolbe til.

Rød pesto

  1. Mandler, soltørrede tomater, frisk tomat, olivenolie, citronsaft og presset hvidløg hakkes i minihakkeren til en cremet pestokonsistens.

  2. Hak friske basilikumblade og vend dem i pestoen. Smag til med salt.

Tips & tricks

  • De grønne bønner kan også erstattes af grønne asparges eller broccoli eller en blanding.

  • For en hurtigere version kan man bruge gulerødder i stedet for sød kartoffel, og koge dem i stedet for at bage dem i ovnen.

Serveres med