Mandeldrik

Ingredienser

75 g mandler
1 l vand
1 knivspids salt
1.5 tsk. agavesirup
0.5 tsk. vaniljesukker

Lækker mandeldrik, rund og mild i smagen.

Sådan gør du

  1. Mandlerne sættes i blød i koldt vand i køleskabet natten over. (Har man en kraftig blender, er dette ikke nødvendigt).

  2. Hæld vandet fra og skyl mandlerne.

  3. Blend mandlerne i ca. 2 dl vand til de er helt findelte. Tilføj resten af vandet og blend det grundigt igen.

  4. Sigt/pres det igennem en nøddemælkspose/stofklæde og tilføj salt, ahornsirup og vanilje.

  5. Mandeldrikken hældes på flaske. Opbevares på køl. Omrystes før brug. Kan holde sig ca. 4 dage i køleskabet.

Tips & tricks

  • Mandelsmulderet kan bruges i bagværk eller frikadeller. 

Serveres med