Mysli med banan og dadler

Ingredienser

2 l havregryn
0.5 dl hørfrø
0.5 dl sesamfrø
0.5 dl solsikkekerner
0.5 dl græskarkerner
1 dl mandler
1 dl hasselnødder
2.5 dl kokosmel
2 bananer, modne
4 dl dadler
0.5 tsk. salt
1.25 dl vand
1 dl rosiner

Sød og sprød mysli, der er nem at lave.

Sådan gør du

  1. Start med at blande havregryn, frø/kerner, hakkede nødder og kokosmel godt i en stor skål.

  2. Kom herefter bananer, dadler, salt og vand i en blender og blend det til en ensartet masse. Denne masse blandes med havregynsblandingen. Brug evt. hænderne for at blande det rigtig godt.

  3. Det hele kommes nu på bradepander i et lag, der maks er 2-3 cm højt.

  4. Bages ved 120 grader varmluft i 1 time. Herefter drysses rosiner ud på hver bageplade og det bager 15 minutter mere.

  5. Herefter slukkes ovnen og bradepanderne bliver stående i 3-4 timer eller natten over, mens det tørrer helt færdigt.

  6. Kom myslien i tætte glasbeholdere.

Tips & tricks

  • Holdbarhed: 1-2 måneder

  • Nødder og frø kan blandes i, alt efter hvad du har i køkkenskabene

  • Har du tørrede aroniabær eller gojibær kan disse tilsættes sammen med rosinerne.

Serveres med