Myslibar med mandler og havregryn

Ingredienser

3 dl dadler
0.5 dl honning
0.5 dl nøddesmør
3 dl mandler
4 dl havregryn

Disse müslibarer er nemme, giver god energi og smager skønt

Sådan gør du

  1. Rist havregrynene og mandlerne på en bageplade i ovnen ved 100 grader i 10-15 minutter.

  2. Brug bløde, friske dadler eller kom de tørrede dadler i kogende vand i 10 minutter.

  3. Blend nu dadler, honning og nøddesmør i en foodprocessor.

  4. Rør nu alle ingredienserne sammen i en skål med en ske.

  5. Fordel massen i en kageform eller et fad som måler 20x20 cm og er beklædt med bagepapir.

  6. Læg nu et ark bagepapir ovenpå massen og pres det jævnt ud i formen. Jo mere massen bliver presset sammen, jo bedre hænger müslibarerne nemlig sammen til sidst. 

  7. Sæt formen i fryseren i 15-20 minutter. Så kan de skæres ud i firkantede müslibarer og serveres som snack efter tiden i fryseren.

  8. Holder sig på køl eller i fryseren i flere dage.

Tips & tricks

  • Brug evt. agavesirup i stedet for honning

  • Tilsæt evt. tørret frugt, bananchips, vanilje, tranebær, frysetørret hindbær eller jordbær, poppet quinoa eller poppet ris, carobpulver eller kornkaffepulver