Nøddesmåkager
Nøddesmåkager
Ingredienser
6 dl valnødder |
1.25 dl hvid hvedemel |
1 tsk. salt |
0.5 dl hørfrø |
2 tsk. vaniljesukker |
1.5 dl ahornsirup |
Disse småkager smager rigtig godt og så er de endda sunde for din hjerne pga. omega-3 fra valnødder og hørfrø. Spis dem med god samvittighed.
Sådan gør du
Opvarm ovnen til 175 grader (varmluft).
Blend valnødder og pecannødder til ”mel” i en foodprosessor.
Tilsæt resten af ingredienserne i nævnte rækkefølge og bland gerne de tørre ingredienser før ahornsiruppen kommer i.
Beklæd en bageplade med bagepapir. Tag en spiseske og sæt små klatter af dejen på pladen og flad dem ud med en gaffel.
Bag dem i 10-15 min eller til de har en gylden overflade. Hold øje med dem, for de bliver let brændte.
Lad dem køle af, før du tager dem af bagepapiret.
Tips & tricks
Prøv evt. at udskifte halvdelen af valnødderne med pekannødder for en lidt anden smag. Det giver ikke samme mængde omega-3, men der er mange andre sundhedsfordele ved pekannødder.
Har du ikke Hvid Hvede i huset, kan det også erstattes af fuldkorns speltmel.