Pålægspølse med nødder

Ingredienser

60 g mandler
60 g cashewnødder
4 spsk. gærflager
2 tsk. salt
1 tsk. agavesirup
1.5 tsk. løgpulver
1 spsk. citronsaft
1 spsk. tomatpuré
2.5 dl vand
5 tsk. agar agar
2 dl vand

En skøn, fast skærepølse til frokostbordet, madpakken eller en lækker brunch.

Sådan gør du

  1. Alt på nær de sidste 2 ingredienser blendes til jævn masse (agar agar og det sidste vand).

  2. Agar agar udrøres i det sidste vand og koges op sammen med den blendede nøddemassen i ca. 5 min.

  3. Hældes på et højt lige glas, der er skyllet i koldt vand. Sæt plastfolie over og stil på køl i minimum 5 timer, så den er helt gennemkold ved servering. Skæres med den tykke side af en strengeostehøvl. 

Tips & tricks

  • Husk at agar agar skal op at koge for at pålægspølsen stivner.

  • Denne skærepølse smager dejligt med en hjemmesyltet rødbede ovenpå.

Serveres med

Relaterede opskrifter