Porretærte
Porretærte
Bund
3 dl grahamsmel |
1 tsk. salt |
0.25 dl cashewnødder |
1.25 dl vand |
Fyld
1 løg |
2 porre |
1 grøntsagsbouillon |
2 dl cashewnødder |
1.5 dl vand |
Lækker, enkel porretærte - helt uden æg og olie
Bund
Kom mel og salt i en skål og rør det sammen.
Blend cashewnødderne til fint mel kom det i sammen med vandet og ælt det sammen til en fast dej.
Kom et stykke bagepapir i bunden af et tærtefad og mas derefter dejen ud i tærtefadet, så hele bunden og kanten er dækket.
Fyld
Hak løg og porrer fint og svits det med bouillonen, til det er helt mørt.
Kom cashewnødderne i en blender sammen med vandet og blend det til en tyk creme.
Bland de svitsede grøntsager sammen med cashewcremen og smag til med salt eller andre krydderier, som du har lyst.
Blandingen kommes ovenpå tærtebunden og det hele bages i 35-40 min ved 175 grader varmluft (skal gerne være lidt sprød på toppen).
Tips & tricks
Fyldet kan varieres med fx løg eller broccoli og majs.