Risalamande
Risalamande
Ingredienser
150 g grødris |
1 l risdrik |
75 g mandler |
2.5 dl sojapiskefløde |
3 tsk. vaniljepulver |
Hjemmelavet risalamande med sprøde smuttede mandler og lækker vaniljesmag
Sådan gør du
Kog risene i mælken i god tid, så det kan nå at køle af, inden det skal blandes med fløde til risalamande - gerne dagen før.
Kog grødrisene i rismælken ved svag varme og under omrøring i 30-40 min.
Når grøden er kølet helt af, kan den laves til risalamande.
Smut mandlerne og hak dem groft.
Pisk fløden til en stiv flødeskum sammen med vaniljepulveret.
Bland både mandler og fløde sammen med grøden. Ønskes en sødere risalamande, kan der tilsættes mere vanilje.
Serveres med kirsebærsovs eller anden frugtsovs, eventuelt hakkede mandler.
Tips & tricks
Hvis du ikke ønsker at røre i risene, mens de koger, kan du også lade risene og mælken koge op i et par minutter. Herefter sætter du gryden ind i sengen med en masse tæpper omkring. Lad den stå her en times tid. Derefter sætter du gryden tilbage på kogepladen og koger den op igen til ønsket konsistens. Det sparer både strøm, og der er mindre risiko for, at grøden brænder på.