Rødbedefrikadeller
Rødbedefrikadeller
Ingredienser
2 løg |
6 dl vand |
5 dl havregryn |
1.5 dl valnødder |
1 dl solsikkekerner |
150 g rødbeder |
2 dl rasp |
2 spsk. gærflager |
1 tsk. oregano |
1 tsk. salt |
1 tsk. urtesalt |
2 spsk. sojasovs |
Lækre frikadeller med sprød skorpe og saftig indre.
Sådan gør du
Finthakkede løg, vand og krydderier koges under låg i 10 min.
Tilsæt havregryn og fintrevet rødbede og kog yderligere i et par minutter. Rør jævnligt. Tag gryden af varmen.
Blend valnødder og solsikkekerner og tilsæt disse sammen med rasp. Smag evt. til med ekstra krydderier.
Klat dejen ud på en bageplade, så der bliver 20 frikadeller. Brug bagsiden af en ske til at forme dem. Dyp skeen i vand mellem hver frikadelle.
Bages ved 200 grader varmluft i 30-40 min. til de er gyldne og har en sprød skorpe.
Tips & tricks
Frikadellerne kan nydes både varme, lune eller kolde. Kan også fryses.
Lav frikadellerne i dobbelt størrelse og prøv dem i en lækker burger.