Samosa med kartofler og ærter
Samosa med kartofler og ærter
Fyld
500 g kartofler |
1 løg |
2 spsk. ingefær |
2 fed hvidløg |
1 tsk. garam masala |
0.5 tsk. koriander |
0.5 tsk. spidskommen |
0.5 tsk. chilipulver, mild |
salt |
1.5 dl ærter |
Dej
2.5 dl hvedemel |
2.5 dl fuldkorns speltmel |
1 tsk. salt |
0.5 dl olie |
1 dl vand |
Skønne indisk inspirerede samosa - et godt pift til en indisk hovedret
Start fyldet
Start med at skrælle og koge kartoflerne, så de lige er kogte, men ikke overkogte.
Lad dem køle lidt af og mos dem herefter med en gaffel, så de er groft mosede.
Lav dejen klar
Gør nu dejen klar. Bland melet og salt sammen.
Kom olien i og masser det rigtig godt ud i dejen. Dette kan godt tage et par minutter.
Tilsæt herefter vandet lidt af gangen, så dejen lige kan samles. Lad den stå, mens du forbereder fyldet færdig.
Gør fyldet færdig
Skær løget i tern og steg det på panden i nogle minutter.
Tilføj revet ingefær, presset hvidløg og alle krydderierne - garam masala, koriander, spidskommen, chili og salt i ca. 2-4 min.
Kom derefter kartoflerne og ærterne på panden sammen med og rør det godt rundt, så krydderierne kommer helt ind i massen.
Smag til med salt.
Færdiggør samosaen
Dejen rulles nu ud til runde cirkler, der skæres over midt igennem. Kom lidt vand på den lange lige kant og luk det mod hinanden.
Kom massen over i dej-kræmmerhusene og og fold bunden sammen med lidt vand. Sørg for at de er lukket godt.
Bag dem i ovnen ved 180 grader i 20 min. til de er gyldne og sprøde.
Tips & tricks
Andre grøntsager kan også tilføjes enten kogte eller revne.