Skærepølse med tomatpuré

Ingredienser

6 dl sojadrik
1 spsk. grøntsagsbouillon
20 g tomatpuré
3 spsk. tahin
1 spsk. salt
1 dl gærflager
1 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenolie
3 spsk. agar agar

Denne skærepølse smager skønt på et godt stykke brød

Sådan gør du

  1. Kom alle ingredienserne i en blender og blend til en jævn masse.

  2. Hæld massen op i en kasserolle og kog op under omrøring.

  3. Koges i ca. 5 min for at agar agaren har den bedste effekt og stivner.

  4. Have 4 høje, helt lige glas klar, som er skyllet i koldt vand og hæld massen (stadig flydende) op i glassene.

  5. Afkøles minimum 2-3 timer.

Tips & tricks

  • Prøv at tilføje forskellige krydderier - ikke mere end der kan ligge på spidsen af en ske.

    merian

    rosmarin

    dild

    løvstikke

    oregano

    hvidløgspulver

Serveres med