Speltbrød med gulerødder og valnødder

Ingredienser

500 g speltmel
12 g tørgær
2 tsk. salt
375 ml vand
100 g gulerødder
100 g valnødder

Dette brød er ekstra svampet på grund af gulerødderne og valnødderne giver det en lækker smag

Sådan gør du

  1. Rør mel, tørgær og salt sammen i en skål. Hæld vandet i og rør det hele sammen.

  2. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 3 timer.

  3. Imens skrælles gulerødderne og rives fint. Hak valnødderne.

  4. Når dejen er hævet kommes gulerødderne og nødder i dejen og dryses med lidt speltmel.

  5. Lad nu dejen efterhæve i 45 minutter. Hvis du har en bagekurv, kan dejen kommes deri. Ellers form dejen til et rundt brød og kom den på en bageplade. Alternativt kan dejen sættes til hævning i en kurv og så bages uden kurv.

  6. Forvarm ovnen til 220 grader og sæt en skål med vand i bunden.

  7. Bages ved 180 grader i ca. 45-50 min. Brødet er færdigbagt, når du banker på undersiden og det lyder hult.

Serveres med