Vegansk mozzarella
Vegansk mozzarella
Ingredienser
300 g cashewnødder |
0.5 dl citronsaft |
5 spsk. gærflager |
3 yoghurt kultur, kapsler |
550 ml vand |
3 spsk. husk |
1.5 tsk. salt |
Denne "ost" kan minde om mozzarella og være et fint vegansk alternativ
Sådan gør du
Cashewnødderne lægges i blød i 8-12 timer.
Herefter skylles cashewnødderne og citronsaft, gærflager og yoghurt cultur blendes herefter sammen i en blender og massen kommes i et ildfast fad med et låg over. Fadet stilles et varmt sted f.eks. i ovnen (som dog skal være slukket) i 12 timer.
Husk piskes sammen med vandet indtil det bliver en geléagtig masse.
Alt sammen blendes til sidst sammen i en blender og det smages til med salt.
Gør hænderne våde og overfør massen til tre skåle, som dækkes til og sættes i køleskabet de næste 8 timer.
Skær herefter massen ud og server den fx sammen med friske tomatskiver og basilikum