Vegansk mozzarella

Ingredienser

300 g cashewnødder
0.5 dl citronsaft
5 spsk. gærflager
3 yoghurt kultur, kapsler
550 ml vand
3 spsk. husk
1.5 tsk. salt

Denne "ost" kan minde om mozzarella og være et fint vegansk alternativ

Sådan gør du

  1. Cashewnødderne lægges i blød i 8-12 timer.

  2. Herefter skylles cashewnødderne og citronsaft, gærflager og yoghurt cultur blendes herefter sammen i en blender og massen kommes i et ildfast fad med et låg over. Fadet stilles et varmt sted f.eks. i ovnen (som dog skal være slukket) i 12 timer.

  3. Husk piskes sammen med vandet indtil det bliver en geléagtig masse.

  4. Alt sammen blendes til sidst sammen i en blender og det smages til med salt.

  5. Gør hænderne våde og overfør massen til tre skåle, som dækkes til og sættes i køleskabet de næste 8 timer.

  6. Skær herefter massen ud og server den fx sammen med friske tomatskiver og basilikum

Serveres med