Veganske pølser
Veganske pølser
Ingredienser
3 dl solsikkekerner |
1 løg |
sojasovs |
½ peberfrugt, rød |
½ rødbede, kogt |
0.5 tsk. koriander, tørret |
1 tsk. oregano |
1 tsk. røget paprika |
1.5 tsk. spidskommen |
1 tsk. salt |
0.5 tsk. grøntsagsbouillon |
3 spsk. maizena |
1 dl rismel |
12 rispapir |
Prøv at lave dine egne veganske pølser - til hotdog, en grillaften eller til pølsehorn
Sådan gør du
Start med at lægge solsikkekernerne i blød i minimum 6 timer, gerne natten over. Herefter skylles de.
Løget hakkes i tern og svitses i lidt vand og sojasovs.
Kom nu de bløde solsikkekerner, de svitsede løg, rød peberfrugt, kogt rødbede, stødt koriander, oregano, røget paprika, spidskommen, salt og bouillon i en blender og blend det til en jævn masse. Hæld det herefter over i en skål.
Kom nu maizena og rismel sammen med massen og smag det hele til med salt og kom evt. mere mel i, hvis massen er for våd.
Når massen er helt klar, laves et fad klar med lunken vand, hvor rispapiret kan komme helt ned i og blive gjort vådt. Læg nu et rispapir af gangen ned i vandet og gør det godt gennemvådt.
Kom nu rispapiret op på et skærebræt og kom en spiseskefuld af massen op på papiret. Det foldes og rulles til en pølse og enderne lukkes ved at sno dem. Lidt af enderne kan med fordel klippes af, så de ikke er så lange og tørre til sidst.
Læg de færdige pølser på en bageplade, uden at de rører ved hinanden. Til slut bages de alle ved 180 grader i ovnen i 20-30 minutter.
Tips & tricks
Rismelet kan evt. skiftes ud med kikærtemel
Du kan tilføje kanel til massen ro en lidt anden smag.